Hoekse Lijn
Online versie »
Hoekse Lijn
juni 2015
Beste Lezer,
Het laatste nieuws over de Hoekse Lijn leest u hier. Met deze keer onder meer de tervisielegging van de ontwerpbestemmingsplannen en de MER, de start van de werkzaamheden in Schiedam en Vlaardingen en de actuele stand van zaken over de geluidsschermen. 
 
Ontwerpbestemmingsplannen en MER ter visie
Van 5 juni tot en met 16 juli 2015 liggen de ontwerpbestemmingsplannen en de MER ter visie. Op de ontwerpbestemmingsplannen en de MER kunnen gedurende een periode van 6 weken zienswijzen worden ingediend.
Lees meer
Delen via:
 
 
Eerste werken ombouw Hoekse Lijn Schiedam Centrum
In Schiedam start augustus 2015 het voorbereidende werk voor de ombouw van de Hoekse Lijn. De uitvoering vindt plaats in de omgeving van het bestaande (uitloop)spoor. Op donderdag 2 juli vindt er een inloopavond plaats.
Lees meer
Delen via:
 
 
Start werkzaamheden Vlaardingen na de zomer
In Vlaardingen gaat na de zomer de eerste schop in de grond voor de ombouw van de Hoekse Lijn. Vanaf augustus 2015 start de aannemer met de voorbereidende werkzaamheden voor de ombouw van de Hoekse Lijn. De uitvoering vindt plaats nabij de stations Vlaardingen West en Vlaardingen Oost. Op 1 woensdag juli is er een inloopavond.
Lees meer
Delen via:
 
 
Geluidsschermen bij de Hoekse Lijn
In de MER is een deelrapport over geluid opgenomen. Op basis van het onlangs uitgevoerde akoestisch onderzoek is bekend op welke plaatsen langs de Hoekse Lijn geluidsschermen moeten komen. Bekijk de actuele informatie over de geluidsschermen in Schiedam, Vlaardingen, Maassluis en Hoek van Holland
Delen via:
 
 
Stap nu alvast in voor een proefrit!
Heeft u het filmpje 'Met de metro naar stad & strand' al gezien? Toekomstige reizigers kunnen nu alvast instappen voor een proefrit met de Hoekse Lijn.
Lees meer
Delen via:
 
 

Stadsregio Rotterdam gaat op in Metropoolregio Rotterdam Den Haag
Een nieuwe jas voor het project Hoekse Lijn. Voor wie het is opgevallen, het project heeft een (ver)nieuw(d) logo. De reden hiervan is dat stadsregio Rotterdam is opgegaan in de Metropoolregio Rotterdam Den Haag (MRDH). Sinds eind vorig jaar is de gemeente Rotterdam opdrachtgever voor de realisatie van het project, in opdracht van de MRDH. De vernieuwde website van het project Hoekse Lijn is voortaan te vinden op hoekselijn.mrdh.nl
Lees meer
Delen via:
 
 
 
 
Gemeente Rotterdam realiseert het project Hoekse Lijn in opdracht
van de Metropoolregio Rotterdam Den Haag